Produkter Tjenester Meny
VB Rørlegger Torgersen butikkfront

Den første rørleggeren i Sandnes

Rørleggerfirmaet ble etablert i Kirkegaten 6 i Sandnes av Ingvald Martinius Torgersen i 1915. Han var den første rørleggeren i Sandnes. Det var først da det ble aktuelt å legge inn vann i husene at dette yrket ble nødvendig. Han hadde vært mekaniker på Sandnes mekaniske verksted før han startet for seg selv.

Sønnen Anton startet i farens firma som 18-åring og tok svennebrev i 1925. I 1936/37 flyttet firmaet ned i Langgaten 38, som inntil da hadde vært Aase & Co sin jernvareforretning.

Ingvald Martinius Torgersen døde i 1939, og firmaet ble drevet videre som en familiebedrift av sønnene Anton og Nils frem til 1976.

Antons sønner Ingvald og Garmann overtok firmaet og drev videre derfra. Ingvald ble etter hvert kjøpt ut, og Garmann og hans kone hadde firmaet inntil deres sønn Arne Garmann overtok. Han flyttet firmaet til Strandgata 11, også kalt piren og åpnet ny butikk der.

Ikke bare rør!

Vi er byens eldste rørleggerbedrift og har hovedfokuset vårt på solid godt håndverk for våre kunder. Det skal være godt utført arbeid til avtalt tid og pris.

I tillegg ser vi viktigheten av å bidra på andre arenaer. Vi er stolt sponsor av idrett, kultur og frivillighet i Sandnes og omegn. 

Annlaug i VB Rørlegger Torgersen

5. generasjons rørlegger

Rørleggerbedriften Torgersen har drevet i fire generasjoner gjennom 100 år. Nå er femte generasjon på god vei inn. Annlaug, som er nummer to i søskenflokken på fire, jobber som lærling i bedriften. 

Les mer

Rørlegger Annlaug i VB Rørlegger Torgersen

Fagprøve bestått!

Etter endt læretid har Annlaug bestått fagprøven og kan nå kalle seg rørlegger i likhet med fire tidligere generasjoner. 

Les mer