Produkter Tjenester Meny

5. generasjons rørlegger

Rørleggerbedriften Torgersen har drevet i fire generasjoner gjennom 100 år. Nå er femte generasjon på god vei inn. Annlaug, som er nummer to i søskenflokken på fire, jobber som lærling i bedriften. 

Annlaug hadde egentlig tenkt å bli lærer, men allerede etter to dager på lærerhøgskolen i Bergen, kjente hun at noe ikke stemte. Derfor ble det noen måneders jobbing i vikarbyrå istedet. Så dukket det opp ledig stilling hos Rørlegger Torgersen, og Annlaug tok valget. Kanskje ligger det litt i genene når det har vært rørleggere i familien i 100 år? Tippoldefaren hennes var den første rørleggeren i Sandnes, og det var han som grunnla familiebedriften.

Rørleggerlærlingen trives godt med jobben hun har i dag. - Jeg har alltid likt å komme meg ut og arbeide, forteller hun. Det er mange fordeler med yrket; det er variert, man får brukt kroppen - og det er kjekke kolleger!

Det er ikke akkurat et tradisjonelt kvinneyrke Annlaug har begynt i. Da hun deltok på Byggcamp, oppfordret hun andre jenter til å prøve seg i yrket. Rørleggerfaget er et fag i rivende utvikling, og mye mer allsidig enn før. Tippoldefar Engval, hadde sikkert ikke sett for seg kvinnelige rørleggere som en mulighet i det hele tatt for 100 år siden.

Nå nærmer fagbrevet seg - vi ønsker henne lykke til!

Annlaug i VB Rørlegger Torgersen